Taková normální tulení rodinka :-)


Tata pomahal hasicum!!!

01.06.2005 15:28

Jo, pomáhal - tím, že se jim neplet do cesty! :) Včera nám totiž v práci hořelo. Vypadalo to děsivě, nakonec to ale tak hrozný nebylo.

Teda, nebylo, celý druhý patro osmipatrový budovy je tak nějak nepoužitelný, se třetím a čtvrtým to bude zhruba podobný. My v šestým jsme tady měli relativně nádhernej pořádek (v absolutním poměru tady ale samozřejmě byl bordel jak v tanku!). Co je ale důležitý, že se nikomu nic nestalo, zdravotníci tady měli flákačku.

Ještě přidám oficiální zprávu tiskový mluvčí hasičů a jen podotýkám, že jsem v avizovanejch evakuačních maskách na tom schodišti nikoho neviděl :)

V 17:05 hodin byl na operační středisko hasičů v Hradci Králové nahlášen požár v budově internátu - Podnikatelského centra v ul. Hradecká v Hradci Králové. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Třebše a Malšovy Lhoty. Po příjezdu jednotek na místo události byl celý objekt silně zakouřen. Hasiči provedli odpojení el. energie a likvidaci požáru z hydrantové sítě a vysokotlaku. Požár vznikl ve skladu materiálu v 1. NP. V době požáru se v budově nacházelo zhruba 40 osob, které hasiči museli evakuovat za pomocí automobilového žebříku a vysokozdvižné plošiny. Někteří lidé byli vyvedeni z budovy po schodišti za použití evakuačních masek. Hasiči museli kvůli hustému kouři zasahovat v dýchacích přístrojích, zásah ztěžovala i vysoká teplota v objektu. Při požáru nebyl nikdo vážně zraněn. Příčiny požáru jsou předmětem šetření, hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun.

—————

Zpět